Temizlik Hakkında Farkındalık Oluşturmak
Prof. Dr. Yunus Doğanlı
Çevreyi koruma ve uygun şekilde yönetme, kalkınmaya ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik tüm çabaların önünde yer almalıdır. Bunu kendimize, ama en önemlisi çocuklarımıza ve gelecek nesillere borcumuz olarak bilmeliyiz. Çevreyi iyileştirmeyi ve insan sömürüsünden kurtulmasına yardımcı olmayı amaçlayan her tür çaba, tüm vatandaşları kapsamalıdır. Hepimiz çevreye karşı olumlu bir örnek olmayı benimsemeli, vatandaşları yanlış yapmamaları konusunda bilinçlendirmeli, onların her gün farkındalık oluşmasına yardımcı olabilecek birkaç basit eylemi benimsemelerini sağlamalıyız. Örneğin, geri dönüştürülebilir maddeleri ayırıp özel kutulara koyarsak, yalnızca çevrenin korunmasına değil, doğal ve finansal kaynakların korunmasına da yardımcı oluruz. Küçük çöpleri sokağa atmak yerine çöp kutularına atarsak şehrimiz anında daha temiz hale gelecektir. Ayrıca çöpleri çöp kutusuna atarak şehrimizin görsel imajını iyileştiriyoruz, hoş olmayan kokuları azaltıyoruz, yayaların ve motorlu araçların hareketini kolaylaştırıyoruz. Çocuklarımızın ve gelecek nesillerin sağlıklı olması için temiz, çevre dostu bir şehir, bölge, ülke ve dünya oluşturmak için çabalarımız sürekli olmalıdır.
Temizliği korumak, çevremizdeki kirliliği ve gereksiz her şeyi ortadan kaldırma fikrini içerir. Temizlikle uğraşmak fazla iş gibi görünebilir, ancak bunu bir alışkanlık haline getirdiğimizde, harcadığımız her dakikanın, harcadığımız emeğe ve zamana değdiğini göreceğiz. Temizlik sadece çevremizi temiz tutmak değil aynı zamanda bedenimizi ve zihnimizi de temiz tutmak anlamına gelir. Temizlik ve hijyenden asla taviz vermemeliyiz, aksi halde sağlığımızdan da ödün vermiş oluruz. Aslında sağlıktan daha önemli bir şey yoktur ve temiz kalmak bu açıdan çok önemlidir.
Pandeminin giderek artan bir endişe kaynağı haline geldiği bir dünyada yaşayan insanlar, temizlik ve hijyen fikrini, güvenli ve sağlıklı kalabilmek için almaları gereken önlemleri benimsemiş ve yaygınlaştırmıştır. Temiz ve güvenli bir çevre olmasaydı hayatın nasıl olacağını insanlara anlatmak ve onların dikkatini çekecek akılda kalıcı sloganlar yazarak, onları çevrelerini temiz tutmak ve böylece Dünya’yı daha iyi ve sürdürülebilir bir gezegen kılmak için gerekli önlemleri almaya teşvik edebiliriz.
Farkındalık oluşturmak ve yaşadığımız beldeyi temiz ve yeşil tutmak için temizlik ve hijyenle ilgili sloganlar kullanmak faydalı olur.
Temizlik Konusunda Kendi Sloganlarınızı Oluşturun!
Kağıdınızı ve kaleminizi alın. Gelin bazı sloganlar yazalım ve hemcinslerimizin bunun nedenlerini ve gezegenimizi temiz tutmanın gerekliliğini anlamalarına yardımcı olalım. Hedef kitlenizin çevrelerini temiz tutmak istemesini sağlayacak farkındalık oluşturucu ve esprili sloganlar yazmanıza yardımcı olacak birkaç fikri burada bulabilirsiniz.
Temizlik ve Hijyen Konulu Sloganlar
Ellerinizi temizleyin, sağlığınızı koruyun.
Temiz eller güvenli ellerdir.
Temiz kal, güvende ol.
Temiz ol, sağlıklı kal.
Yeşilde olmak temiz kalmaktır.
Daha temiz yaşa, Dünya daha yeşil olsun.
Ayrılmadan önce bir dakikanı ayır, etrafını temiz bırak.
Dünyayı temiz tut, yeşil kalsın.
Temiz tutalım, gezegenimizi koruyalım.
Çevrenizi temiz tutun, geleceğinizi çöpe atmayın.
Temizliğe de şans verin.
Sağlık ve hijyen, zenginlikden daha iyidir.
Temizlik Hakkında Sloganlar
Mükemmel bir rüya temiz ve yeşildir.
Gezegenimizi temiz tutmak için yeşile dönelim.
Daha temiz bir gezegenin anahtarı sizin elinizde.
Yıka, temizle, güvende ol.
Temizliğe dikkat et, hastalıklardan uzak kal.
Temizlik evinizden başlar.
Allah bize yeşil bir Dünya verdi. Şimdi burayı temiz tutalım.
Çöp atmayın, Dünyayı acıtıyor.
Ellerinizi yıkayın ve mikropları durdurun.
Temiz Şehir Sloganları
Şehrinizi güzel tutun, çöp atmayın, bedel ödemeyin.
Çevreyi temizle, sağlıklı yaşa.
Şehrinizi temiz ve yeşil tutun.
Temiz bir yer güvenli bir yerdir.
Şehrinize kötülük etmeyin, temiz tutun.